Thracian Cliffs Golf and Beach Resort
Източник: Стоян Георгиев
Места   |   26 септември 2018
 

Thracian Cliffs Golf and Beach Resort

Автор: Стоян Георгиев
Започваме Сезон 3 на Chivas Goodlife с гостуване на Thracian Cliffs Golf and Beach Resort, където наши домакини бяха Александър Александров - Еxecutive chef на комплекса, Алекс Гоцев - Еxecutive chef на ресторант Geti и Георги Милушев - F&B manager.
Кампанията на Chivas Regal и Goodlife.bg се провежда под мото Success is a blend.
Партньор на проекта през този сезон ще бъде Volkswagen с флагмана на компанията Touareg.

 
Гари Плейър
Гари Плейър

Гари Плейър е легенда. Той е победител в 164 професионални голф турнира в различни страни, включително 18 големи турнира и шампионата от редовната схема на професионалната голф асоциация, а за най-голямо свое постижение счита, мечтаната за всеки голфър награда, победата за Големия шлем от 1965 г. Известен по цял свят като международен посланик на голфа, Гари Плейър е още и знаменит дизайнер на голф игрища, с повече от 300 проекта в различни страни.

 

"Никъде по света няма да намерите голф игрище като това", казва легендарният Гари Плейър.

На площ от 164 хектара панорамен терен, проектираното от Гари Плейър голф игрище с 18 дупки клас „Signature“ в комплекса Тhracian cliffs, се простира на 4,5 км по протежението на брега. Обградено от назъбени крайбрежни скали и безкрайната синева на Черно море, Thracian Cliffs е едно от най-драматичните голф игрища в света.

Thracian Cliffs Golf & Beach Resort съчетава традиционната архитектура с красивата крайморска природа и има изумителни гледки към морето. Комплексът разполага с 2 км плажна ивица, SPA-център, спортни съоръжения и 6 ресторанта с разнообразна местна и интернационална кухня, както и пиано бар с уникален интериор и панорамен спортен бар. 

Thracian Cliffs е перфектната плажна дестинация и единственият курорт в района с два екзотични, недокоснати плажа, с ексклузивен достъп за гости на Thracian Cliffs и собствениците на имоти в комплекса.

Плажовете Argata и Bendida са разположени в уединен залив с топли кристални води, бял пясък и богата зеленина.

Thracian Cliffs Golf & Beach Resort  е част от голф дестинацията Cape Kaliakra заедно с двата голф-комплекса Black Sea Ramа и Lighthouse Golf. А това дава възможност на гостите на комплекса да се възползват от шанса да играят и на другите две голф игрища. Мекият климат в района позволява на голфърите да се наслаждават на любимата си игра 8 месеца годишно.

Проектът на Гари Плейър е истинско предизвикателство за тях. Но благодарение на модерния дизайн и няколкото начални площадки на всяка дупка, игрището е напълно достъпно за играчи от всички нива. За всяка дупка може спокойно да се каже, че е емблематична, но безспорно най-атрактивна е №6. Тя е разположена на върха на скала, а грийнът ѝ е 40 метра по-надолу, само на крачка от вълните на Черно море. Играта от задното тий със сигурност не е за хора със слаби сърца, тъй като разстоянието е над 220 метра. Друго предизвикателство е 7-та дупка, чиято начална площадка се намира на малък остров в морето.

Thracian Cliffs се намира в регион, в който могат да се проследят традициите на древната цивилизация на траките – оттам идва и името на проекта. Откритите в региона останки от тяхната цивилизация са на 4000 години пр. Хр.

През 2013 г. Thracian Cliffs Голф & Beach Resort е домакин на 50-тото юбилейно издание на Световния Volvo Match Play шампионат, събирайки край Каварна 24 от най-добрите голфъри в света.

Няколко месеца по късно курортът е удостоен с най-престижната титла в бранша “Най-добър голф курорт в Европа”  за  2014 г. от IAGTO - световната  браншова  организация  в голф индустрията. Последват „Най-добър голф хотел на България” за 2014 г., 2015 г., 2017 г. от Световните Голф Награди (World Golf Awards), „Луксозен голф курорт на годината – България 2017“ от европейските награди LTG European Awards, „Сертификат за отлични постижения“ от Trip Advisor за три поредни години и др. 

Източник: Goodlife.bg

Виж още материали от тази рубрика