Soul Kitchen
Източник: Стоян Георгиев
Места   |   08 януари 2018
 

Soul Kitchen

Автор: Стоян Георгиев

Soul Kitchen e проект на група приятели и кулинарни ентусиасти.

Място със специално отношение към храната, което е продължение на идеите и мечтите на собствениците му за това как трябва да изглежда един ресторант и олицетворяващ философията им за приготвянето на вкусна и свежа храна.

Soul Kitchen e първият веган ресторант в София, който предлага сезонно-ориентирано меню с пресни висококачествени продукти и суровини от подбрани доставчици, които са изцяло от пълнозърнести, естествени, нетретирани и нерафинирани съставки, без наличие на животински продукти, съставки с млечен произход, изкуствени добавки, подобрители, оцветители, овкусители, рафинирана сол, рафинирани и транс-мазнини, натриев глутамат и съставки с Е-номера.

В Soul Kitchen храната се обработва с минимална термична обработка или с щадяща такава, с цел запазване на живите микроелементи и витамини, не се пържи, не се използват тежки мазнини, консервирани храни или храни, които съдържат консерванти.

Ресторантът предлага многобройни варианти за безмесни, безглутенови ястия, ястия без млечни продукти, десерти без захар – неща, които трудно биха могли да бъдат намерени в други по-масови ресторанти.

Голяма част от продуктите, които се използват в ресторанта са био сертифицирани, а други са от ферми, които спазват принципите на такова отглеждане.

Клиентите на Soul Kitchen са много разнообразни, но ги обединява това, че са хора, които подхождат с внимание към здравето си и се интересуват от здравословния начин на живот.

Веганската кухня е огромно предизвикателство за всеки един готвач.

Изключването на всички продукти от животински произход изисква истински професионализъм в кухнята и не е никак лесно, защото изисква много знания за продуктите, технологичната обработка и процесите в кухнята.

От април 2017 година това предизвикателство е приела Елина Петрова.

Главният готвач на Soul Kitchen има над 10-годишен опит в професията в ресторант Пасторант и в Nicolas 0/360.

Вижте видео интервюто с Елина Петрова след галерията от снимки.

Ресторант Soul Kitchen се намира на ул. Кокиче 13 в София.

Chivas Goodlife - Елина Петрова

 
Източник: Goodlife.bg

Виж още материали от тази рубрика