Хотел Ястребец
Източник: Стоян Георгиев
Места   |   22 декември 2017
 

Хотел Ястребец

Боровец

Автор: Стоян Георгиев

Хотел Yastrebets Wellness & SPA е целогодишен хотел в Боровец.

Хотелът се намира на 1600 м надморска височина в най-старият и един от най-големите български ски курорти по дължина и капацитет на ски пистите и съоръженията, което го прави идеалното място за зимни спортове и почивки.

В хотела има два ресторанта:

А-ла-карт гурме ресторант "Ястребец", който е просторен,  с изчистен и елегантен дизайн, отлично обслужване и уютна атмосфера, със спокойна гледка към зелената борова гора на планината и ресторант "Рила".

Главен готвач на хотела от 2016 година е Любомир Тодоров.

Любомир завършва професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство във Враца. След гимназията той идва в София, където започва курсове по карвинг при Юрий Димо в Гранд хотел София.

След това около две години работи в хотел Ястребец и на 22 години заминава за Германия.

Там Любомир работи в няколко ресторанта, включително два със звезди от Мишлен, в прочутия кулинарен регион Шварцвалд в Баден Вюртенберг.

В Германия Любомир Тодоров остава пет години, а след това решава да се върне в България, въпреки че има предложения за работа в Швейцария и Германия.

Разговаряме с шеф Тодоров и генералният мениджър на хотела Калоян Спасов, дни преди началото на ски сезона в Боровец на 23-и декември, събота, когато на долна станция на седалковия лифт "Ястребец експрес", легендата на българските ски Петър Попангелов и децата от ски и сноуборд клубовете на Самоков, ще пуснат символично първа седалка в курорта и ще скъсат банера Borovets is Open с пожелание за успешен сезон, чудесно време и незабравими часове по пистите.

Вижте видеото след галерията от снимки.

Любомир Тодоров - Хотел Ястребец

 
Източник: Goodlife.bg

Виж още материали от тази рубрика