Анатоли Колев
Източник: Стоян Георгиев
Хора   |   14 август 2017
 

Анатоли Колев

Вицепрезидент на "Българската асоциация на пицарите"

Автор: Стоян Георгиев

Анатоли Колев е роден във Варна и работи в пица индустрията повече от 17 години. Той е шеф-консултант и вицепрезидент на "Българската асоциация на пицарите".

Кариерата му започва във Варна, след това работи в „Златни пясъци“, Банско.

През 2006 година Анатоли Колев заминава за Великобритания, за да учи в Sussex Downs College. Като студент той живее и работи в италиански ресторант в Брайтън.

През 2010 г Анатоли решава да отиде на състезание в Неапол, на което се класира на трето място в две категории -"здравословна пица" и "пица акробатика".

Този успех му дава увереност да продължи напред и през 2012 година се записва за световното състезание - "Pizza World Cup " (Световната купа), което се провежда в Рим.

Състезанието продължава три дни, в него участват над 400 пицари от цял свят, а Анатоли Колев печели сребърен медал.

В кариерата си шеф Колев е работил в заведения, в които гости са били Майк Тайсън, кралското семейство и много други популярни личности.

Негова рецепта за пица е включена в Юбилейната кулинарна книга на Chelsea&Hammersmith, сред които има рецепти на шефове на "Мишлен" ресторанти, на кмета на Лондон - Борис Джонсън и други.

Анатоли Колев има фирма за частни пица партита, консултации и тренинг на пицари в Лондон.

През годините е тренирал над 100 чуждестранни пицари и още толкова български. Някои от тях са главни пицари в известни пицарии в Обединеното Кралство, Италия и България.

Участвал е като жури в международни шампионати, последният от които се проведе във Франция през 2017 г.

В България, заедно с президента на "Българска асоциация на пицарите" Радостин Кирязов се опитва да популяризира професията пицар, а следващия голям проект, с който са се заели е организацията на истинско професионално интернационално състезание в София, с участието на пицари от Англия, Франция, Италия, Германия, което ще се проведе през ноември в рамките на SIHRE.

Анатоли Колев гостува в нашата рубрика Chef's Dishes с негова версия на Pizza alla crema di Zucca в неаполитански стил.

Вижте видео интервюто с Анатоли Колев, след галерията от снимки.

Chivas Goodlife - Анатоли Колев

 
Източник: Goodlife.bg

Виж още материали от тази рубрика