Багри
Източник: Стоян Георгиев
Места   |   05 юни 2017
 

Багри

Ние вярваме и подкрепяме сезонната, качествена и локална храна.

Автор: Стоян Георгиев

Запознайте се с част от екипа на Багри, единствения изцяло сезонен ресторант в България - Димитър - собственик и основател, Даниела - главен готвач и Никола - управител. 

Вижте как екип от млади хора, с афинитет към кулинарните творения, сезонната кухня и занаятчийските продукти създаде семеен ресторант в центъра на София, който вярва и подкрепя сезонната, качествена и локална храна.

Багри, който е част от мрежата Slow Food, изповядва принципите на движението за качествена, чиста и честна храна и за опазване на изчезващите занаятчийски продукти и традиции на нашето минало.

"Идеята ни е да изградим ресторант, който да развива връзката между търсещите искреност и чистота в храната хора ни постави на сериозно изпитание.

В силно засегнатия от хипериндустриализираните и посредствени продукти сектор на ресторантьорството, ние сме все по-щастливи и продължаващи битката за развитие на късите вериги.

Избирайки сезонната кухня, приготвена от локални продукти, помагаме на местното производство, като подкрепяме пазара и стимулираме малките фермери и стопанства.

Успяваме да свържем вашето небце с прекрасния характер на плодородните ни земи и изкуството на кулинарията, заедно с усърдието на малките фермери и стопанства.

И въпреки, че ежедневно се сблъскваме с реалността и проблемите на сезонната кулинария, изненадите, които Природата ни поднася, често са мотивация и изграждат характера ни, като подхранват смиреността ни пред Нея!

При нас ще откриете истинските пролет, лято, есен и зима, тъй като ние ще ви поднесем само това, което законите на живота позволяват да бъде натурално отгледано.

Затова ви каним на неповторимо изживяване, каквото само Багри, като единствения изцяло сезонен ресторант в България, ще ви поднесе!"

Вижте видеото след снимките.

Chivas Goodlife - Багри

 
Източник: Goodlife.bg

Виж още материали от тази рубрика