Ernie Hemingway
Източник: Стоян Георгиев
Места   |   17 май 2017
 

Ernie Hemingway

Restaurant&Sea Bar

Автор: Стоян Георгиев

"Ресторант се прави, не защото имаш пари, които искаш да инвестираш някъде, а защото разбираш от този бизнес", това казва Мария Стамова - главен управител и съсобственик на "Ernie Hemingway", който се намира във Варна.

Мария има над 10 години опит в сферата на менажирането на хотели и ресторанти в частта реклама, маркетинг, продажби, връзки с клиенти и финанси.

Партньор в проекта и живота на Мария е Владимир Стамов.

Главният готвач на "Ernie Hemingway" е завършил "История и еволюция на френската кухня" в престижното хотелиерско училище Paul Augiеr в Ница.

Преминал е практическо обучение в Кан в хотелите Noga Hilton и Le Baoli, в Монако във Vista Palace, и в Мужин – Ferme De Mougins.

От 15 години е преподавател по френска кухня и ресторантьорство към Нов Български Университет в Албена.

Развил е на кулинарно ниво голф дестинацията Cape Kaliakra, ресторант Ел Балкон дел Мундо (Комплекс Калиакрия); главен кулинар на Трейшън Клифс Голф & Спа Резорт, главен консултант на Лайтхаус Голф и Спа Резорт, и К.к Албена.

Разговаряме с него за проекта "Ernie Hemingway".

Ресторант "Ernie Hemingway" предлага на своите клиенти изключително съчетание между интериор, разнообразно меню и невероятна морска панорама.

Атмосферата e изцяло подчинена на великия писател и бохем - Ърнест Хемингуей, живота и страстта му към хубавата храна и алкохол.

Обектът има обособени три зали и разполага с 245 места.

Вижте видеото след галерията.

Владимир Стамов - Ernie Hemingway

 

Ernie Hemingway Restaurant & Sea Bar

 
Източник: Goodlife.bg

Виж още материали от тази рубрика